Istorijsko takmičenje iz prošlosti Kanjiže 13.12.2013.

Udruženje prosvetnih radnika opštine Kanjiža pored zastupanja interesa zaposlenih u prosveti ima za cilj i unapređivanje obrazovne delatnosti, kao i razvijanje i očuvanje maternjeg jezika. Udruženje je već i prethodnih godina organizovalo takmičenja u oblasti istorije, ali ne i u vezi sa lokalnom istorijom učenika. Zahvaljujući ideji i uspešnoj aplikaciji Atile Vajda, nosiocu programa, dana 13. novembra 2013. godine održano je takmičenje pod nazivom Istorija Kanjiže u zgradi Osnovne škole Kiš Ferenc u Trešnjevcu

Na takmičenju su učestvovali učenici 6. i 7. razreda osnovnih škola opštine Kanjiža, njih ukupno 46, u 23 tima. Članovi žirija su bili njihovi nastavnici. Nakon otvaranja takmičenja, radni deo je počeo podelom testova. U nastavku su učenici odslušali predavanje profesora Rolanda Saboa, dok je žiri pregledao testove. Svaki učesnik je dobro znao predviđeno gradivo, te su svi dobili pohvalnicu. Najboljih 5 timova (10 učenika) su dobili knjige Edina Česko-Kristina Tukač (Orom), Roland Segi-Nikolet Nađ (Orom), Imre Sabo-Beatriks Barta (Horgoš), Krista Konc-Georgina Bognar (Orom), Nikolet Bičkei-Žanet Dobra (Kanjiža).

Ovim putem se zahvaljujemo Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice i lokalnoj samoupravi opštine Kanjiža na podršci kojom su nam omogućili organizovanje takmičenja. Organizatori se nadaju da će ovo takmičenje uspeti organizovati i u narednoj godini.

Slike: